Naslovna Turske serije Očev izbor Očev izbor 65 epizoda

Očev izbor 65 epizoda

234

U zadnjoj epizodi serije Očev izbor Irfan dolazi do najvećeg ispita. Vidjevši da je Sulejman upucao Egemena i krenuo da bježi, ranjeni Irfan nekako dolazi do pištolja iako je vezan lancima i upuca Sulejmana.Egemen na samrti kaze Irfanu da ga čeka Deniz jer mu je obećao da će mu dovesti oca.

Irfan plačući drži ruku Egemenu i kaže mu da će biti sve u redu i da će ostati živ i da će zajedno izaći odatle te da samo diše dok čeka hitnu. Egemen mu priča kako su dosta griješili i svađali se za gluposti ali Irfan ga tješi da će sve biti u redu.

Egemen mu uputi zadnje riječi da je on Denizov otac i da će uvijek biti dobar otac i umire.Irfan plače kao i Eda koja kaze da nije mogla reci Denizu za Egemena.Eda i Deniz odlaze Egemenu na mezar skupa sa Irfanom.

Irfan sve isprica Ajse, ona sazna istinu zasto se sve tako odigralo i da je jedini razlog bila Denizova bolest zbog koje je morao doci do novca i koji ih je kostao Egemenovog zivota.Na kraju Egemen ostaje sa Ajse i svojim sinom dok se Eda skrasila sa svojom drugom djecom i u drugom domu.Kraj serije